Одягайте вишиванку, а не натягуйте

По дорозі додому зустріла вчительку зарубіжної літератури Наталію Миколаївну. Останній раз бачилися рік тому. Каже, прийшов НАКАЗ, щоб на щорічну конференцію вчителів всі прийшли в вишиванках. Обов’язково. Так, мовляв, патріотизм проявимо. І я зависла. 

Що це в біса за популізм? Та ми ж починаємо хворіти на псевдопатріотизм. Гірше того – заражаємо своїх дітей.

Два дні тому розмовляла зі знайомим, який працює педагогом-організатором в школі. На одній із репетицій він почув, як в школі мами вихвалялися, у чиєї дитини дорожча вишиванка до 1 вересня. Ледь не посварилися. А дитина стояла поруч з друзями й матірні слова перла.
Що значить: дорога й дешева вишиванка? Показником чого це є?

А ось з останнього. Нещодавно на зупинці «Слава Україні!» ледь вимовляючи кричав хлопець віком до 15 років в брудних спортивках і ледь тримаючись на ногах. У відповідь: «Героям Слава!» було, як: «Відчепись!»

А це вже жарти в соціальних мережах:

 

«Masakra!» — кажуть поляки, як реакція на щось жахливо-незрозуміле.

Біда, — кажу українською. Перестаньте хворіти! А хто заразився — одужуйте! Давайте виховувати справжні цінності іншим шляхом. І почнемо з себе. Щоб потім не було соромно одягнути вишиванку, взяти в руки прапорець і привітатися «Слава Україні», що набагато приємніше чути від свідомого громадянина. 

0 коментарів

Тільки зареєстровані та авторизовані користувачі можуть залишати коментарі.
або Зареєструватися. Увійти за допомогою профілю: Facebook або Вконтакте